Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neprijavljeni teret

Carinike izbezumio sadržaj u napuštenoj torbi u zračnoj luci: Uske čarape bile su zavezane kako ne bi pobjegle

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Carinici su u zračnoj luci u napuštenoj torbi u Pragu pronašli zmije, kornjače i guštere.

64 zmije, pet kornjača i četiri guštera - toliko životinja su carinici u zračnoj luci Vaclav Havel u Pragu, pronašli u napuštenoj torbi. Sadržaj torbe potpuno ih je izbezumio.

Kornjače i gušteri bili su u plastičnim kutijama, a zmije su bile umotane pojedinačno u uske zavezane čarape kako životinje ne bi pobjegle.

Utvrđeno je kako je torba bila prijavljena u Pragu te poslana u Tel Aviv. Tamo ju nitko nije preuzeo pa je torba poslana natrag u Prag.

Sadržaj torbe potpuno je šokirao carinike kada su je otvorili, piše Fenix Magazin. 

Nakon otkrića, carinici su obavijestili inspekciju zaštite okoliša. 

Pročitajte i ovo Igor Metelko IGOR METELKO ZA DNEVNIK.HR Vrijeme opako curi: "Imate još tri dana kako bi vratili svoj novac od banaka, neke kategorije moći će tužiti i nakon 14. lipnja"

"Postoji osnovana sumnja da je riječ o primjercima zaštićenim CITES konvencijom (Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore) koji su uvezeni bez potrebnih dozvola", rekao je glasnogovornik carine Igor Lensky.

"Na temelju rezultata očevida bit će pokrenut kazneni progon.Zasad je, međutim, nepoznat pošiljatelj životinjskog tereta", priopćila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene