Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Busha i republikance 'potopio' rat u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik George W. Bush i Republikanci potapaju se pod težinom posljedica rata u Iraku i posljednjeg seks skandala s Capitol Hilla. Tako barem pokazuju posljednja istraživanja o tome koliko je ugrožen položaj republikanaca u Kongresu pred izbore u studenom.

Na ulasku u posljednja četiri tjedna kampanje demokratima znatno raste popularnost i to za čak 13 do 23 posto. Popularnost samog američkog predsjednika Georga W. Busha pala je za čak deset posto. Analize pokazuju kako je za republikance znatno povećan rizik gubitka mjesta u kongresu.

Pročitajte i ovo Ilustracija TIJESNA POBJEDA Republikanci osvojili većinu u Zastupničkom domu: Kakve će posljedice osjetiti Ukrajina? Donald Trump, Joe Biden IZBORI U SAD-u Trump najavio važnu objavu, Biden upozorio: ''Moć u Americi tamo je gdje je uvijek bila''

Ankete provedene nakon seksualnog skandala u pokazuju veliko vodstvo demokrata, a čini se kako je javno mijenje sve nezadovoljnije republikanskom politikom o pitanju rata u iraku.

'Ovo su ogromne brojke i jako su loše za republikance. Za njih su ove ankete loše vijesti' objašnjava Karlyn Bowman, analitičarka ispitivanja javnog mijenja sa američkog instituta Enterprise.

Kako bi preuzeli kontrolu demokratima treba još 15 mjesta u Parlamentu, te šest u Senatu. Prema analitičarima to će na temelju posljednjih anketa najvjerojatnije i osvojiti.

Ankete su pokazale zabrinutost javnog mijenja za opadanje moralnih vrijednosti u 'redovima' republikanaca. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene