Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužba zbog mučenja u Guantanamu

Bush ostao kod kuće zbog straha od uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki predsjednik George Bush odlučio je otkazati put u Švicarsku, jer se boji mogućeg uhićenja zbog tužbe Amnestyja, koji ga optužuje za navodna mučenja.

Bush je trebao prisustvovati židovskoj Keren Hayesod večeri u Ženevi, koja će se održati 12. veljače. Uložena je tužba protiv njega, a vrši se i pritisak na švicarsku vladu da ga uhiti čim uđe u zemlju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage

'Mi upozoravamo švicarske vlasti na izjave gospodina Busha, koje je početkom studenog izjavio na američkoj televiziji te objavio u vlastitim memoarima, u kojima bez isprike priznaje kako je dozvolio mučenje vodom nekoliko identificiranih osoba', pojasnio je Matthew Pollard, pravni savjetnik Amnesty Internationala.

>> Predstavnički dom zabranio prebacivanje zatočenika iz Guantanama u SAD

Slučaj se odnosi na mučenje zatvorenika u Guantanamo Bayju, piše Reuters. Amnesty također tvrdi kako je SAD dužan predati sve važne dokumente svakoj zemlji koja traži Busha zbog ratnih zločina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene