Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Busheve čestitke

Bush čestitao Obami na pobjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush nazvao je svoga nasljednika, demokrata Baracka Obamu kako bi mu čestitao pobjedu, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino.

'Gospodine izabrani predsjedniče. Moje čestitke. Kakva sjajna večer za vas, vašu obitelj i pristaše. Laura i ja nazvali smo vas kako bismo vam čestitali, vama i vašoj šarmantoj supruzi', rekao je Bush.

Pročitajte i ovo Slavlje Vatrenih BRAVO, VATRENI! Stižu čestitke državnoga vrha i domaćih političara: Vatrenima poruku poslao i legendarni šahist Emmanuel Macron i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) "pobjeda ujedinjene europe" Pljušte čestitke Macronu, bivša predsjednica objavila njihovu zajedničku fotografiju

'Obećavam da će ova tranzicija proći glatko. Vi ste sigurno na točki da krenete na najveće putovanje vašeg života. Čestitamo, želimo da u tome nađete zadovoljstvo', rekao je Bush i pozvao Obamu i njegovu obitelj da uskoro dođu u Bijelu kuću.

Bush je telefonirao i Obaminu protukandidata, senatoru Johnu McCainu. 

>> Obama novi američki predsjednik!

'Johne, dali ste sve što ste mogli. Ponosim se vama i žao mi je što niste uspjeli', rekao je Bush i pohvalio način kojim je McCain priznao Obaminu pobjedu.

'Vaše su riječi bile sjajne i dostojanstvene'.

Bush je u utorak proslavio i 62. rođendan svoje supruge Laure i tom prigodom u zdravici rekao 'neka Bog blagoslovi onoga koji pobijedi večeras, ma tko to bio', prenijela je Perino.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene