Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenađenje u Berlinu

Njemački parlament donio zbunjujuću odluku: Ukrajini neće slati moćno oružje

Njemački parlament
Njemački parlament Foto: Guliverimage
Vladajuća koalicija Njemačkog parlamenta odbila je prijedloge stranaka CDU i CSU da Njemačka pošalje rakete dugog dometa Taurus Ukrajini.

Gotovo svi zastupnici vladajuće koalicije Njemačkog parlamenta: socijaldemokrati, zeleni i liberali, odbili su prijedlog Kršćansko-demokratske unije (CDU) i sestrinske bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU) da se Ukrajini pošalje raketa dugog dometa švedsko-njemačke proizvodnje Taurus.

Njemačka agencija dpa piše kako je taj rezultat glasanja zbunjujuć jer su zeleni i liberali mjesecima tražili kancelara Olafa Scholza da pošalje te rakete koje bi Kijevu omogućile da gađa duboko u ruski teritorij.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napad na militante VIDEO Objavljene prve snimke: Pakistan raketirao Iran, ima mrtvih

Pročitajte i ovo Crveni trg, Moskva - 2 rat dronovima Rusija tvrdi da je oborila dva ukrajinska drona kod Moskve i Sankt Peterburga

Zastupnici liberala tvrde da su glasali protiv jer je prijedlog bio povezan s godišnjim izvješćem parlamentarnog povjerenika za njemačke oružane snage, "što nije primjereno”, napisala je Marie-Agnes Strack-Zimmerman koja ipak podržava slanje tog oružja Kijevu.

Taurus je jedna od najmodernijih raketa, sposobna uništiti kompleks bunkera s velike udaljenosti i visine. Scholz je početkom listopada odlučio da zasad neće opskrbiti Ukrajinu tim oružjem, strahujući upravo da bi Ukrajina mogla gađati ruski teritorij, prenosi dpa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene