Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razuzdan i bogat

Raskoš kakva se rijetko viđa: Živi u palači sa 1.788 soba i 257 kupaonica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šerijat za sultana i njegova brata ne vrijedi - alkohol i ljubavnice redoviti su u njihovoj palači.

Sultanat Brunej u jugoistočnoj Aziji je nedavno došao na udar svjetske javnosti zbog uvođena šerijatskog zakona prema kojem se homoseksualce kamenuje, a lopovima odsijeca ruka. Uvođenje smrtne kazne je slijedeći neizbježan korak, piše Business Insider.  

Pročitajte i ovo Žene u Afganistanu - 2 ŠERIJATSKO PRAVO Što čeka žene u Afganistanu? Marzia je nekad bila sutkinja: "Talibani su me dva puta pokušali ubiti... Morala sam napustiti sve što sam imala" Slika nije dostupna USTAVNE PROMJENE DRAMATIČNO UPOZORENJE Predsjednik Erdogan pretvorit će Tursku u sultanat!

Ta je kraljevska obitelj najbogatija na svijetu, a samo sultanovo bogatsvo procjenjuje se na 20 milijardi dolara.

O kakvom je raskošnom životu riječ, govori podatak da sultan živi u palači sa 1.788 soba i 257 kupaonica! Njegova je palača druga najveća na svijetu, iza kineskog Zabranjenog grada. Sultan ima 110 gražiranih automobila, kimatiziranu štalu sa 200 polo ponija i pet bazena.

Nevjerojatnu rastrošnost članova brunejske sultanske obitelji potvrđuje i princ Jefri Bolkiah, brat sultana Hassanala Bolkiaha, koji posjeduje više od 2.300 automobila i jahtu kojoj je nadjenuo ime 'Cice' dok je još dva broda nazvao Bradavica 1 i Bradavica 2. 

Nakon što je 1. svibnja na snagu stupio Šerijat u Bruneju, bivša ljubavnica sultana detaljno je progovorila za Daily Beast.

'Sultan i princ jedini su kojima je dozvoljeno nedolično se ponašati. Svima ostalima, i muslimanima i ne-muslimanima, takve su stvari strogo zabranjene, sada još i pod prijetnjom brutalnog nasilja, zbog Šerijatskog zakona'.

'Šerijat uvodimo u četvrtak'

Priče o razuzdanom životu kraljevske obitelji objavio je i Robert Rangel, bivši zamjenik šerifa u Los Angelesu koji je proveo nekoliko godina kao šef osiguranja sultana i njegovog brata u LA-u. Prema njegovoj knjizi, sultan i njegova obitelj na putovanjima su imali u pratnji 150 slugu i pomoćnika, a plaćali su Disneyu da dođe na Bruneje i radi im predstave za dječje rođendane. Alkohol, koji je na Bruneju zabranjen, i ljubavnice bili su svakodnevna pojava na sultanskom dvoru. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene