Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brown sazvao sastanak kriznog odbora zbog slinavke i šapa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Gordon Brown sazvao je u subotu ujutro sastanak odbora Cobra, krizne ćelije britanske vlade, zbog pojave slinavke i šapa u još jednom uzgajalištu.

Šesti slučaj slinavke i šapa nakon pojave te bolesti u kolovozu potvrdilo je u petak navečer u uzgajalištu u Surreyju, na jugoistoku Engleske, britansko ministarstvo okoliša, prehrane i poljoprivrede u petak navečer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Britanski parlament priopćio Reakcija Velike Britanije na terorizam spora i smetena Slika nije dostupna Potrebna hitna suradnja Brown: Prijetnja Al Kaide aktualna i u novom desetljeću

Testovi provedeni na stoci na farmi Beaumont u Old Windsoru, smještenoj u zoni zaštite na snazi u Surreyu, pokazali su se pozitivnima.

Četrdeset goveda rase West-Sussex koja su sva pokazivala simptome bolesti, usmrćeno je radi opreza.

"Ispitujemo situaciju u suženoj zoni Surreya gdje postoje dokaze o lokalnoj zarazi", kazala je Debby Reynolds, dužnosnica britanskih veterinarskih službi, novinarima po završetku sastanka.

"Oprez uzgajivača je iznimno važan. Biosigurnost uzgajališta je iznimno važna. To je razdoblje tijekom kojega ljudi ne mogu više upravljati svojim poslovima na uobičajen način", naglasila je ona.

Prvi slučaj slinavke otkriven je 3. kolovoza blizu sela Normandy u Surreyu, a drugi potvrđen nekoliko dana kasnije u blizini, pokraj Pirbrighta, gdje se u dva laboratorija manipulira s virusom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene