Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horor

VIDEO Eksplozije u Rusiji ubile najmanje 35 ljudi, 15. kolovoza proglašen danom žalosti: "Ovdje je kao u ratu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj žrtava požara na benzinskoj postaji u južnoj ruskoj regiji Dagestanu narastao je na 35 ljudi, uključujući troje djece.

Požar je izbio u radionici za popravak automobila na rubu autoceste u glavnom gradu Dagestana Mahačkali u ponedjeljak navečer i izazvao eksplozije koje su se proširile na obližnju benzinsku crpku, rekli su dužnosnici.

Uzroci katastrofe još nisu poznati, ali slične nesreće i požari nisu rijetkost u Rusiji. Često su posljedica nepoštovanja sigurnosnih propisa i starih instalacija.

Na snimci objavljenoj na internetu vidi se jednokatna zgrada u plamenu, izvijestila je Reuters TV.

"Ovdje je kao u ratu", rekao je svjedok.

Pročitajte i ovo Sunčano vrijeme vremenska prognoza Očekuju li nas niže temperature nakon Velike Gospe? Meteorolog Ivan Čačić ima odgovor

Mjesne vlasti su izvijestile o 35 poginulih i 64 ozlijeđenih. Trinaestero ranjenih su djeca, izvijestio je Interfax pozivajući se na dagestansko ministarstvo zdravstva.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Učinit će sve da ih zaštite Butković o navijačima u Grčkoj: "Hrvatska Vlada ne može nikoga osloboditi ni u jednoj zemlji"

Vatrogascima je trebalo više od tri i pol sata da ugase požar koji se proširio na površinu od 600 četvornih metara, izvijestio je TASS pozivajući se na priopćenje ruske hitne službe.

U Dagestanu je 15. kolovoza proglašen Danom žalosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene