Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cameron na Twitteru

Britanija će analizirati crne kutije iz malezijskog zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija pristala je na nizozemski zahtjev izvući podatke iz crnih kutija malezijskog zrakolova oborenog nad istočnom Ukrajinom pri čemu je poginulo 298 osoba, objavio je u utorak britanski premijer David Cameron.

Podaci iz crnih kutija mogli bi rasvijetliti optužbe Zapada da je putnički zrakoplov srušen ruskom raketom zemlja-zrak ispaljenom s područja pod kontrolom proruskih separatista.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Dmitrij Medvedev Bivši predsjednik Rusije Medvedev upozorio na slanje vojske u Ukrajinu: "Nadam se da arogantni Britanci shvaćaju da bi to bila objava rata''

"Pristali smo na zahtjev Nizozemske u Farnboroughu izvući podatke iz crnih kutija MH17 za potrebe međunarodne istrage", napisao je Cameron na Twitteru.

Britanski Ured za istrage zrakoplovnih nesreća smješten u Farnboroughu na jugu Engleske dio je ministarstva prometa.

Tijela poginulih sutra stižu u Nizozemsku: Kreće detaljna obdukcija

Nizozemski premijer Mark Rutte ranije je izjavio da će zrakoplov s posmrtnim ostacima žrtava u srijedu stići u Nizozemsku gdje će se provesti obdukcija koja bi mogla potrajati više mjeseci.

Također je potvrdio da je vlak s vagonima-hladnjačama, u kojima su pohranjena tijela, stigao u Harkiv, na područje pod kontrolom vladinih snaga, nakon što je napustio Torez koji je pod kontrolom proruskih pobunjenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene