Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Identitet nepoznat

Britanija: 15. uhićeni u istrazi o prisluškivanju mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Londonska je policija u petak objavila da je uhitila 30-godišnjaka u istrazi o prisluškivanju mobitela za odnedavna ugasli list News Of The World, medijskoga magnata Ruperta Murdocha.

Identitet uhićenoga nije objavljen, a pritvoren je pod sumnjom da je sudjelovao u uroti radi upadanja u poruke glasovne pošte i ometanja rada pravosuđa. Po policijskom priopćenju, u toj intenzivnoj istrazi on još nije bio uhićen i sad je 15. osoba uhićena od početka istrage.

Velik broj utjecajnih osoba, među kojima i nekadašnji urednici ugasla tabloida uhićeni su zbog sumnje da su novinari ilegalno upadali u glasovnu poštu mobitela slavnih ličnosti, političara kao i žrtava zločina i obitelji žrtava.

Godine 2007. zatvoreni su Clive Goodman, novinar koji je izvještavao o kraljevskoj obitelji, te privatni detektiv Glenn Mulcaire jer su upadali u glasovnu poštu osoba zaposlenih na dvoru. Mulcaire je morao na sudu odati tko mu je zapovjedio da hakira mobitele, ali taj je podatak i do danas ostao tajna.

Direktori News Internationala, britanskoga dijela Murdochova medijskog carstva suočeni su s optužbama da su znali za te ilegalne aktivnosti i mnogo prije nego što su priznali. Među njima je i Murdochov sin James, vodeći čovjek News Internationala.

Parlamentarno istražno povjerenstvo idući će tjedan ispitati četvero nekadašnjih čelnika News Internationala, a članovi toga povjerenstva kažu da će poslije na svjedočenje pozvati i Jamesa Murdocha. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija tvrdi šef diplomacije BiH Sigurnosna služba prisluškivala na stotine osoba: "Mogli su lažirati kartice, preuzeti naše pozive i poruke" Davor Filipović Vruće pitanje Ministar Filipović o optužbama da ga je USKOK uhvatio: "To je laž!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene