Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu prvi put

Uhićen britanski Spiderman: Bez užadi se penjao po petoj najvišoj zgradi na svijetu

Muškarac koji se penje po Lotte World Toweru
Muškarac koji se penje po Lotte World Toweru Foto: AFP PHOTO / SEOUL METROPOLITAN FIRE AND DISASTER MANAGEMENT HEADQUARTERS
Jedan Britana pokušao se u ponedjeljak popeti na petu najvišu zgradu na svijetu bez užadi sve dok ga južnokorejske vlasti nisu prisilile da odustane od uspona na više od pola puta do 123 kata visokog tornja Lotte World Tower u Seoulu.

Dvadesetčetverogodišnji muškarac, odjeven u kratke hlače, penjao se uz znameniti neboder više od sat vremena dok su se policija i vatrogasci okupljali ispod.

Pročitajte i ovo Ilustracija geološka katastrofa Otvorile se ogromne pukotine dublje od kilometra: Hitna evakuacija tisuća ljudi

Popeo se je do 73. kata gdje su ga vlasti prisilile da uđe u košaru za održavanje i potom uđe u zgradu, rekao je dužnosnik vatrogasne službe, dodajući da ga je policija privela na ispitivanje. Policija nije odmah bila dostupna za komentar.

Novine Chosun Ibo identificirale su čovjeka kao Georgea Kinga-Thompsona. Britanski mediji izvijestili su da je već ranije uhićen i zatvoren jer se popeo na zgradu Shard u Londonu 2019.

Pročitajte i ovo Napeto na Kosovu - 2 Sedmi dan krize Održani prosvjedi na Kosovu, Kurti poručio: "Oni ne odražavaju volju naroda nego su direktiva iz Beograda"

Godine 2018. južnokorejska policija je uhitila “francuskog Spidermana” Alaina Roberta dok je bio na više od pola puta do vrha Lotte World Towera.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene