Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brexit prijetnja EU?

'Glas za izlazak potresao bi Uniju. Ona ne bi jednostavno nastavila dalje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka Britanaca da iziđu iz Europske unije potresla bi Uniju i bili bi potrebni zajednički napori kako bi se osigurala njezina stabilnost, rekao je u srijedu njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare s francuskim kolegom Jean-Marcom Ayraultom, Steinmeier je rekao kako se obojica nadaju da će Britanci glasovati za ostanak u EU-u na referendumu 23. lipnja. "To bi bila ispravna odluka", rekao je.

Pročitajte i ovo Brexit - 2 Trenutak za povijest Čudo na Badnjak za sve građane Velike Britanije: Brexit saga napokon završena, postignut konačan dogovor s EU-om Brexit - 2 Nikako da se dogovore Od Brexita bez dogovora najveću štetu imale bi Njemačka, Nizozemska i Francuska

"Glas za izlazak potresao bi Uniju. Ona ne bi jednostavno nastavila dalje kao da je čini 28 država članica manje jedna. Bili bi potrebni zajednički napori kako bi se osiguralo da Unija ostane na okupu i da desetljetna, uspješna integracija ne završi dezintegracijom", rekao je.

Steinmeier je rekao da Francuska i Njemačka trebaju odigrati posebnu ulogu budući da su pomogle u osnivanju Europske zajednice i možda najdulje uživale u plodovima uspješne integracije.

"Obojica pripadamo onima koji govore... da ne možemo ponovno utonuti u nacionalizam koji okreće jednu europsku državu protiv druge", rekao je.

Istaknuo je da će obje zemlje raditi na tome kako bi se osigurao daljnji opstanak i uspješnost EU-a ako Britanci budu glasovali za izlazak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene