Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Wikileaks

Bradley Manning se ispričao Americi: 'Žao mi je što sam naštetio zemlji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bradley Manning se u ovom trenucima obraća sudu. Sljedeći bi mu tjedan trebala biti izrečena kazna, no on se prije svega ispričao cijeloj zemlji.

Mladi američki vojnik Bradley Manning, koji je WikiLeaksu dao više stotina tisuća tajnih dokumenata, proglašen je krajem prošlog mjeseca krivim po gotovo svim točkama optužnice osim one najteže - pomaganja neprijatelju.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

>> Zbog odavanja tajni WikiLeaksu proglašen krivim za špijunažu

Manningu bi sljedeći tjedan trebala biti izrečena kazna, ali prethodno tome se obratio sudu te se ispričao Sjedinjenim Američkim Državama i rekao kako je svjestan da je naštetio zemlji, prenosi Reuters.

'Žao mi je što sam povrijedio ljude. Žao mi je što sam naštetio SAD-u. Ispričavam se zbog nepredviđenih posljedica svojih postupaka', rekao je pred sudom Manning.

Inače, Manning bi mogao biti osuđen na do 90 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene