Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispalo da rade više

BP mijenjao fotografiju da bi se prikazali zaposlenijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naftna kompanija BP priznala je da je na svojoj internetskoj stranici objavila izmijenjenu fotografiju kojom se pretjerivala razina aktivnosti u centru u Houstonu.

Fotografija objavljena tijekom vikenda pokazuje radnike kako nadziru deset velikih ekrana na kojima se vide podzemne slike bušotine iz koje curi nafta u Meksičkom zaljevu. Glasnogovornik BP-a, Scott Dean priznao je da su dva ekrana bila zapravo ugašena, te da je to izmijenjeno u photoshopu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska nije spremna Budimo spremni: BP buši pet izvora u Mediteranu Slika nije dostupna Oklijevaju s isplatama Obama o BP-u: Ne želim čuti da daju sitniš ribarima

>> 'Britanski BP je katastrofa za okoliš, ribarstvo i turizam'

Dean je kazao da je kompanija originalnu fotografiju stavila nakon što je jedan bloger pisao da se radilo o izmjeni fotograije. Glasnogovornik je dodao da se sam fotograf pohvalio svojim vještinama rada u photoshopu te da nije bilo loše namjere. Inače, prema riječima glasnogovornika BP je naredio svojim radnicima da koriste Photoshop samo za stvari poput korekcije boje.

Ovo otkriće o izmjeni fotografije objavljeno je nakon što je David Cameron, britanski premijer upozorio da se BP previše kažnjava zbog istjecanja nafte iz njihove bušotine. Rekao je kako nije u interesu ni Britanije ni SAD-a da se uništi budućnost kompanije. Zbog istjecanja nafte na području Meksičkog zaljeva poginulo je 11 osoba.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene