Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAT PRIOPĆENJIMA

Tko to tamo laže? Zvizdić odgovorio Petrovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, uputio je novo priopćenje u kojem tvrdi da se Božo Petrov u službenim razgovorima zaista izjasnio protiv trećeg entiteta u BiH, što Petrov poriče.

Dio rečenice u protokolarnom priopćenju o sastanku Bože Petrova s Denisom Zvizdićem potaknuo je obojicu da se međusobno optužuju da su lažljivci. Istina, ne koriste tu riječ, no to upravo se to može iščitati iz njihovih priopćenja. 

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Nikola Grmoja i Božo Petrov Biografija šefa Mosta Božo Petrov umalo je postao svećenik. Od Metkovića, Vrapča, neslavne Vlade, pa do prepuštanja političkih reflektora Grmoji

Započelo je već nakon sastanka Petrova i Zvizdića koji je održan u utorak u Sarajevu, kada je Zvizdićev ured objavio protokolarno priopćenje. Nakon uvodnih formalija kojim objašnjavaju tko je kome čestitao, među ostalim se kaže: "predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov je rekao da Hrvatska poštuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i jednakopravnost tri konstitutivna naroda i da ne podržava stvaranje dodatnog entiteta u Bosni i Hercegovini".

Upravo je tih nekoliko posljednjih riječi izazvalo reakciju Petrova koji je već novinare u Sarajevu pokušao uvjeriti da on takvo što nije rekao. Bosanskohercegovački mediji objavili su reakciju Mosta kojom se tvrdi da je dio izjave Petrova u priopćenju Vijeća ministara BiH izmišljen

Među ostalim, u njemu se kaže i da je razgovor s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH bio konstruktivan, ali da se Petrov ni u jednom trenutku nije izjasnio za ili protiv trećeg entiteta

Autentične izjave

Zvizdićev ured se potom oglasio još jednim priopćenjem kojim još jednom tvrdi da je njihovo prvo priopćenje temeljeno na "autentičnim izjavama sudionika sastanka"

Navode da su neugodno iznenađeni neargumentiranim demantiranjem jednog dijela razgovora, odnosno "izjave uvaženog gospodina Petrova da ne podržava stvaranje novih entiteta u BiH, koja je izrečena kao nastavak njegove prethodne izjave kojom je gospodin Petrov podržao suverenitet i teritorijalni integritet BiH". 

"Takvu izjavu smo svi prisutni, a sastanak nije bio 'u četiri oka' nego je istom prisustvovao veliki broj osoba, posebno zapazili i akcentirali i istu smo vrlo blagonaklono doživjeli jer nas je u tome trenutku dodatno uvjerila u prijateljski stav i odnos Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini", kaže se u priopćenju Zvizdićevog ureda.

Petrov: To su pokušaji provokacije

Petrova su u srijedu u Mostaru novinari upitali podržava li stvaranje novog entiteta u BiH, ali on na to pitanje nije odgovorio. ''To su pokušaji provokacije koji se koriste iz razloga što nekima nije u interesu da se postigne dogovor. Za mene je izuzetno važno i uvijek ću zastupati interese građana cijele BiH", rekao je Petrov, dodajući da je većini ljudi s kojima se u utorak sastao u interesu stabilnost i sigurnost. "Najvažnije je da politički predstavnici sva tri konstitutivna naroda sami nađu model koji im više odgovara i koji će uključiti punu ravnopravnost sva tri naroda", rekao je Petrov, dodajući da će Hrvatska, kao prijateljska država, biti partner i pomoći na tom putu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene