Obavijesti Video Pretražite Navigacija
javio se i vlasnik

Bizaran oglas bordela zgrozio javnost! Traže kušača djevojaka, ministrica osudila čin: "Odvratno i nehumano"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Plakat koji je osvanu na jednom od glavnih austrijskih prometnica izazvao je burne reakcije javnosti. Vlasnik bordela traži muškarce koji će isprobavati djevojke.

"Zapošljavamo - kušači djevojaka, prijavite se odmah", stoji na velikom plakatu u Grazu kojeg je postavio bordel Maximus. Bizaran oglas koji traži muškarce da isprobaju djevojke na jednom od glavnih prometnih pravaca u Grazu izazvao je oštre kritika javnosti.

U Štajerskoj je zabranjeno oglašavanje bordela, a Heide Bekhit, koja radi u Uredu za žene i ravnopravnost, natpis na plaktu opisala je kao "nehuman i gnjusan". Ogorčena je "jer se seksisti još uvijek usuđuju postavljati javne plakate", dodala je.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Španskom - 2 Sudar na križanju VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Vatrogasci izvlačili ženu iz automobila

Vlasnik bordela Rene Wollinger rekao je da razumije uzrujanost, ali to je bilo zato da privuku pozornost, prenosi OE24.

Dodao je da je cilj poziva pronaći ljude koji će psihološki pripremiti kandidate za taj težak posao. "Financijska uska grla, nedostatak perspektive ili bijeg iz strane zemlje ne bi trebali biti razlog za okretanje prostituciji", opisao je.

Pročitajte i ovo Miroslav Plišo, otac oštećenika u Rovinju "Moja žena i dijete ne spavaju mirno": Otac teško ozlijeđenog muškarca ispred svingerskog kluba progovorio za Dnevnik Nove TV

Nesvakodnevan oglas na velikom plakatu komentirala je i austrijska ministrica integracije i obitelji Susanne Raab. 

Na platformi X (bivši Twitter) plakat je opisala "nevjerojatno odvratnim, mizoginim i nehumanim". "Kada ovo čitam, okreće mi se u želucu", dodala je.

Predstavljanje djevojaka i žena kao robe koja se može testirati veliča nasilje i opasno je, zaključila je Raab.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene