Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Rovinju

"Moja žena i dijete ne spavaju mirno": Otac teško ozlijeđenog muškarca ispred svingerskog kluba progovorio za Dnevnik Nove TV

Aktualno Galerija Darko Klier - 1 Darko Klier - 1 Foto: Vijesti u 17 Darko Klier - 2 Darko Klier - 2 Foto: Vijesti u 17 Policija - 2 Policija - 2 Foto: Vijesti u 17 Policija - 1 Policija - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Miroslav Plišo, otac oštećenika Galerija 1/5 >>
Čelni ljudi DORH-a stigli su u redoviti nadzor rada Županijskog državnog odvjetništva u Puli. Jedna od tema sastanka bio je i slučaj teškog ozljeđivanja i napada ispred svingerskog kluba u Rovinju.

Glavna državna odvjetnica naložila je pulskom tužiteljstvu preispitivanje odluke kojom su osam osumnjičenih za napad pustili na slobodu uz zabranu približavanja žrtvama. No, njihove odluke još nema.

Sve je komentirao i voditelj kaznenog odjela DORH-a Darko Klier za Dnevnik Nove TV.

"Puno prije ovog događaja koji je sad u centru pozornosti određen je pregled rada. Određen je krajem lipnja odlukom glavne državne odvjetnice", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mučni detalji Pedofilu 18 godina zatvora zbog seksualnog iskorištavanja djeteta: Dječaku plaćao novcem ili cigaretama

Što se tiče ovog slučaja, dodao je da očekuje da ga riješe "pravilno i zakonito."

"Mi ćemo naravno izvršiti poseban i pozoran nadzor kao i drugih predmeta, jednako tako i ovog predmeta. Svakako taj predmet zaslužuje da ga temeljito pregledamo i to ćemo učiniti", zaključio je Klier.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Španskom - 2 Sudar na križanju VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Vatrogasci izvlačili ženu iz automobila

Sve to događa se nakon što je otac napadnutog i teško ozlijeđenog 30-godišnjaka, odvjetnik Miroslav Plišo pisao glavnoj državnoj odvjetnici, ali i javnosti. 

"Odgovor državne odvjetnice nisam dobio niti sam ga tražio. Ja sam naprosto tražio da se intervenira unutar sustava u kojem ona upravlja, da se preispita odluka državnog odvjetnika i da se donese odluka u skladu sa zakonom“, rekao je Plišo u razgovoru s reporterkom Linom Dollar.

"Po onome što kažu stručnjaci, to je klasičan primjer kada je neophodno odrediti istražni zatvor. Iz toga, ta opasnost od bijega, iz toga što se može utjecati na svjedoke, već je utjecano, radi ponavljanja djela", nastavio je.

Plišo je rekao da upire prstom u sustav koji ne funkcionira i da traži pravdu.

"Ja ovdje, kao i svaki otac, tražim da se za mog sina pravda - što god to značilo. Mi odvjetnici ne pričamo o pravdi, mi pričamo o pravu. Međutim, ne borim se ja samo za svog sina, borim se za sve koji bi doživjeli istu sudbinu. Da je dosad svaki put napravljeno kada se takav događaj dogodio u Anacondi, dogodio se više puta, ali će se o tome više pričati u i u buduće, vjerojatno bi to dalo potpuno drugačiju poruku nasilnicima", objasnio je.

Rekao je i zašto se odlučio na otvoreno pismo javnosti.

"Nemam drugog izbora. Ja sumnjam u sustav, ne samo u sustav, nego u ljude koji su u tom sustavu. Vlado Šćur ima iza sebe, pogledajte u medijima, aferu gdje je 22 milijuna štete nastupilo za državu jer je on zaboravio jedan predmet", rekao je i dodao da je to pročitao u novinama, zato što je DORH pokrenuo stegovni postupak zbog toga.

"Da vam kažem da moja žena i moje dijete ne spavaju mirno, oni nemaju policijsku zaštitu. Ja sam osigurao privatno zaštitu u mojoj kući. Je li moj zadatak da platim umjesto da to radi policija?", pitao se za kraj Plišo.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene