Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bomba eksplodirala pred sudom, ETA preuzela odgovornost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bomba je eksplodirala u subotu pred zgradom suda u gradu Tolosi, u španjolskoj Baskiji, nedugo nakon anonimnog telefonskog poziva u kojemu je odgovornost za napad preuzela baskijska separatistička organizacija ETA, pri čemu je pričinjena materijalna šteta, ali nitko nije stradao, pišu španjolska glasila.

Bomba je eksplodirala u 1.15 sati po mjesnom vremenu, dodaje španjolska javna televizija TVE.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Kako navodi agencija Europa Press prenoseći priopćenje tamošnje policije, bomba je bila u naprtnjači ostavljenoj na ulazu u zgradu suda. Policija je zapriječila pristup tom području, dodaje agencija.

Naprava je eksplodirala tridesetak minuta nakon telefonskog poziva nepoznatog muškarca koji je rekao da govori uime ETA-e, upućenog službi Baskijske pomoći na cesti, preko koje ETA obično upozorava da će izvesti napad.

Europska unija smatra ETA-u terorističkom organizacijom koja je odgovorna za smrt 823 osobe u četrdesetogodišnjoj borbi za neovisnost Baskije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene