Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije stigla na terapije

Umrla jer je zbog debljine nisu pustili u zrakoplov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanka teška čak 200 kilograma preminula je u Mađarskoj nakon što je tri puta odbijen njezin pokušaj da se ukrca u zrakoplov i otputuje u SAD.

Vilma Soltesz (56) je sa suprugom u Mađarsku stigla 17. rujna, a u New York se trebala vratiti 15. listopada kako bi nastavila s terapijama jer je imala dijabetes i probleme s bubrezima. Osim što je bila kronični bolesnik i patila od viška kilograma, Vilma je imala i samo jednu nogu pa je mobilna bila samo u kolicima.

Pročitajte i ovo Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb Ilustracija preusmjeren let Snimka totalnog kaosa u avionu: Dvije putnice poludjele i vrištale, uključili se i ostali. "Daj više je*ote zašuti!"

>> 'Čarobna' dijeta uz pomoć koje je izgubila 30 kilograma!

>> Postoji 108 razloga zbog kojih teško mršavimo...

Prema pisanju New York Posta, ova nesretna žena je odbijena sa čak tri leta, i to tri različite kompanije. Umrla je devet dana nakon toga. Njezin suprug Janos je podnio tužbu vrijednu šest milijuna dolara protiv ovih zrakoplovnih kompanija, tvrdeći kako je njegova supruga preminula jer je u zrakoplove nisu pustili zbog prekomjerne težine.



'Tijekom prvog pokušaja ukrcavanja na let čekala je u zračnoj luci pet sati da bi joj bilo rečeno kako je ne mogu pustiti u zrakoplov već da mora ići u Prag gdje imaju sjedala za putnike s posebnim potrebama', izjavio je odvjetnik Peter Ronai koji zastupa preminulu u ovom slučaju.

'Kad je došla u Prag posjeli su je u sjedalo no nisu je mogli zavezati sigurnosnim pojasom pa ju je kapetan zamolio da napusti zrakoplov. Kad su napokon pronašli odgovarajući zrakoplov bilo je prekasno. Primili su ih na let u Beču. Suprug je došao po nju kako bi se ukrcali na let no pronašao ju je mrtvu u sobi', tvrdi odvjetnik.

O ovom slučaju oglasile su se i tužene kompanije. Sve su složne u jednom - bila je predebela za let. 'Učinili smo sve da pomognemo paru. Kad smo shvatili kako se gospođa Soltesz neće moći sigurno prevesti na odredište uputili smo je u Prag gdje imamo veće zrakoplove. Tamo su je pokušavali sat vremena smjestiti no bezuspješno', tvrde predstavnici tuženih kompanija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene