Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže svoje plaće

Blogeri tuže Huffington Post i traže novac za svoje postove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa blogera koji pišu na popularni popularni američki Huffington Post podigla je tužbu zbog loših uvjeta i poslovanju.

Naime, prošli mjesec Huffington post je kupio AOL i to za 315 milijuna dolara te se među blogerima, koji inače svoje tekstove pišu volonterski, podiglo nezadovoljstvo jer smatraju da trebaju dobiti dio novca kao kompenzaciju za svoj rad.

Pročitajte i ovo Ilustracija riba Jedinstveni dan u Katoličkoj crkvi Veliki je petak: Znate li zašto danas nema mise i zašto se posti? Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju"

Nezadovoljne novinare predvodi Jonathan Tasini. Optužuje osnivačicu Ariannu Huffington da prikriva podatke o čitanosti tekstova blogera te tvrd da se sajt 'nepravedno bogati zavaravajući svoje suradnike'. No, vlasnica je svojim blogerima u par navrata poručila kako se oni preko njezina sajta promoviraju te da ukoliko im se ne sviđa, nađu drugi posao.

'Da nije bilo našeg volonterskog doprinosa Huffington post ne bi postao toliko popularan i ne bi bio prodan za 315 milijuna dolara već za otprilike 105 milijuna dolara manje', navodi se u tužbi.
Iz Huffingtona su poručili kako je tužba 'neutemeljena'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene