Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komplikacije pri porodu

Blizanci rođeni u razmaku od 50 sati u dvije različite bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojajčanim blizancima Sethu i Prestonu Campbellu koji su se rodili u razmaku od 50 sati i u dvije različite britanske bolnice, i njihovoj majci Donni liječnici zbog komplikacija pri porođaju nisu davali gotovo nikakve šanse da će preživjeti.

27-godišnja Donna Grove rodila je Setha 13. travnja, u 28. tjednu trudnoće u bolnici Frimley Park u Camberleyju na jugoistoku Engleske. No, njegov brat Preston, koji je bio u svojoj posteljici, na svijet je stigao 50 sati kasnije nakon što su Donnu hitno premjestili u bolnicu u Londonu, piše The Sun.

Pročitajte i ovo Kelsey Hatcher MEDICINSKI FENOMEN Žena s dvije maternice rodila dvaput u dva dana: Ovo se događa jednom u 50 milijuna slučajeva Slika nije dostupna Iznenađenje na autocesti Rodila blizance nasred autoceste, vodenjak probila noktima

Seth nije samostalno disao kada se rodio pa su liječnici morali intervenirati. I ne samo to - dobio je upalu mjeshura opasnu po život, šum na srcu, a potom i otrovanje krvi. Hitno je prevezen u 65 kilometara udaljenu bolnicu St. Mary's u centru Londona.

Drugu večer u istu su bolnicu prebacili i Donnu. Dan kasnije rodila je Prestona. No, ni tu nisu stale njezine muke. Posteljica joj je inficirala krvotok i pretrpjela je srčani zastoj.

Nevjerojatno, no liječnici su ih tijekom 10-odnevnog boravka u bolnici uspjeli spasiti svo troje iako su im u početku davali gotovo nikakve šanse. 

'Večer nakon rođenja Prestona je zaista crno razdoblje. Bojao sam se da ću ih sve izgubiti', kazao je 26-godišnji otac blizanaca James Campbell koji je Donnu zaprosio odmah nakon što se oporavila od traumatičnog porođaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene