Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD

Blagojevich ne pokazuje spremnost za ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratski guverner Illinoisa Rod Blagojevich, optužen za korupciju zbog pokušaja prodaje upražnjenog senatskog mjesta Baracka Obame, u četvrtak nije pokazao naznake spremnosti da podnese ostavku koju od njega traže gotovo svi, od njegovog zamjenika, preko većine senatora do budućeg predsjednika SAD, te lokalnih i nacionalnih medija.

'Guverner je u uredu, a on treba biti uklonjen iz ureda. To je hitna stvar. Illinois je u krizi', rekao je zamjenik guvernera Patrick Quinn.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Novoizabrani predsjednik Obama, u četvrtak je po drugi puta pozvao na ostavku Blagojevicha, svog nekadašnjeg političkog saveznika s kim je zahladio odnose otkako je on pod višemjesečnom istragom FBI-a zbog korupcije.

Dnevni list The Chicago Tribune u četvrtak je na naslovnici istakao veliki zahtjev 'OSTAVKA', a taj zahtjev podržava većina tiskanih i elektronskih medija u SAD.

Stopa odobravanja Blagojevicha, koji je i u četvrtak bio u svom uredu, pala je na rekordno niskih osam posto.

Blagojevichev glasnogovornik Lucio Guerrero rekao je novinarima da je guvernerovo raspoloženje 'dobro' i 'pozitivno', te kako je 'postoji osjećaj da se pokušava vratiti u normalu'. Rekao je da ne zna za nikakvu odluku o Blagojevichevoj političkoj budućnosti.

Blagojevichev idući potez predmet je velikih nagađanja u Illinoisu i diljem SAD, posebno oko mogućnosti da se nagodi s tužiteljem i svoju ostavku, te otkrivanje drugih sudionika pregovora o senatskom mjestu, iskoristi kao ulog za ublažavanje kazne ili oslobađanje.

Blagojevich, pripadnik druge generacije srpskih useljenika, je guverner Illinoisa od 2002. godine i trenutačno je na polovici drugog mandata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene