Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naoružani i opasni

NEDALEKO HRVATSKE GRANICE Bivši ratnici Islamske države pucali po ljudima u BiH pa pobjegli u šumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani pripadnici selefijskog pokreta pobjegli su u šumu u okolici Maglaja.

Trojica naoružanih pripadnika selefijskog pokreta pobjegla su u šume nadomak sela Ošve kod Maglaja, piše Žurnal te navodi kako su ove infromacije potvrđene iz policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podaci OSA-e U BiH registrirano nekoliko tisuća pristalica radikalnih islamističkih pokreta Slika nije dostupna 'Spavači' su posvuda MOGLO BI ESKALIRATI I NA BALKANU 'Nisam optimist, u 2016. treba očekivati nova krvoprolića'

Među ovim bjeguncima nalaze se, prema pisanju ovog portala, i bivši pripadnici Islamske države koji su se nedavno vratili iz Sirije.

Muhamed Tutmić se tako prvi odmetnuo. Žurnal piše kako je riječ o bivšem pripadniku Islamske države koji je uhićen i optužen zbog terorizma. Nalazi se pod mjerama zabrane, a policijske agencije već sedam dana tragaju za njim. Sumnja se kako su mu se tijekom vikenda pridružili Adem Karamuja i Jasmin Batanović.

Karamuja je također povratnik iz Sirije optužen za terorizam. A zajedno s Batanovićem pobjegao je u šumu nakon incidenta koji se dogodio tijekom subote u selefijskoj zajednici u Ošvama i to u vezi korištenja lokalnog vodovoda.

Karamuja je zaprijetio vođi ove zajednice Izetu Hadžiću da će otrovati vodovod, a iste noći je pucano Hadžićevu kuću. On je rekao da je među napadačima prepoznao Karamuju i otada se njemu i Batanoviću gubi trag.

Kako je za Klix.ba kazala glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u Ošvama je prije nekoliko dana došlo do konflikta između nekoliko mještana, a koji je posljedica dugogodišnjeg spora o korištenju lokalnog vodovoda.

'Osoba koja je trebala biti 'skinuta' s korištenja vodovoda je prema prijavi mještana ispalila dva metka, a nakon toga je ubacivanjem pogonskog goriva zamutila bazen u kojem se nalazila pitka voda za mještane', kazala je Ahmić.

Policija i dalje traga za Ademom Karamujem.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene