Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija BiH policije

Bivši pripadnik HVO uhićen zbog ratnih zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik Hrvatskog vijeća obrane Z. M. uhićen je u srijedu ujutro u Busovači u središnjoj Bosni zbog sumnje da je počinio ratni zločin, potvrđeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi u priopćenju, Z. M. (49) je pod istragom državnog tužiteljstva BiH jer je osumnjičen za sudjelovanje u ubojstvu četiri osobe bošnjačke nacionalnosti, počinjeno u Busovači 1993. godine, kao i za nanošenje tjelesnih ozljeda te za uništavanje imovine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Početkom rata Optuženi da su na Baniji ubijali civile među kojima i maloljetnike: Sad se optužnica za jedan od najtežih zločina - raspala Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti

>> 'Škveranke' traže brže podizanje optužnica za zločine ratnog silovanja

U priopćenju se dodaje kako je istragu protiv Z.M.  prvobitno otvorilo tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) da bi je potom prepustilo Tužiteljstvu BiH kao dio strategije postupnog okončanja rada Haaškog tribunala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene