Obavijesti Video Pretražite Navigacija
plaćao mu i putovanja

Bivši agent FBI-a ide u zatvor: Plaćao ga albanski obavještajac

Charles McGonigal
Charles McGonigal Foto: Afp
Bivši dužnosnik FBI-a osuđen je u petak na više od dvije godine zatvora zbog skrivanja 225.000 dolara koje mu je isplatio bivši albanski obavještajac dok je obavljao istaknutu dužnost u agenciji, priopćilo je američko ministarstvo pravosuđa.

Charles McGonigal (55) osuđen je na 28 mjeseci zatvora nakon što je priznao krivnju za prikrivanje isplata dok je kao glavni agent u uredu FBI-a u New Yorku između 2017. i 2019. nadzirao protuobavještajne djelatnosti i nacionalnu sigurnost.

To je druga zatvorska kazna za McGonigala, koji je u prosincu osuđen na više od četiri godine zbog rada za Olega Deripasku, ruskog oligarha pod sankcijama SAD-a kojeg su tužitelji nazvali pristašom predsjednika Vladimira Putina.

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva

Prema Ministarstvu pravosuđa, McGonigal nije rekao FBI-u da ga je plaćao albanski dužnosnik i da je putovao s njim u inozemstvo zbog privatnog posla.

Njegova zatvorska kazna započet će kad odsluži kaznu zbog rada za Deripasku, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa, prenosi Reuters.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene