Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova rekonstrukcija

Povratak otpisanog: Cameron ponovo u Vladi, ovaj put kao ministar

David Cameron
David Cameron Foto: Afp
Bivši britanski premijer David Cameron imenovan je u ponedjeljak novim ministrom vanjskih poslova u vladi premijera Rishija Sunaka.

David Cameron (57) bio je britanski premijer od 2010. do 2016., a podnio je ostavku nakon referenduma o brexitu, kada su Britanci glasali za izlazak iz Europske unije. Zadnjih sedam godina napisao je memoare i radio u poslovnom sektoru, uključujući financijsku tvrtku Greensill Capital, koja je kasnije propala.

Pročitajte i ovo Navijači - 2 grčki mediji DNK ubijenog navijača pronađen na nožu jednog od uhićenih Grka: Hoće li BBB-ovce pustiti iz zatvora?

Ured premijera Rishija Sunaka objavio je u ponedjeljak da je kralj Charles III. odobrio da se Cameronu da mjesto u Domu Lordova kako bi se mogao vratiti u vladu kao ministar iako nije izabrani član parlamenta.

Sunak je proveo rekonstrukciju vlade nakon što je smijenio ministricu unutarnjih poslova Suellu Braverman koja je kritikama policije dovela u pitanje njegov autoritet. Zamijenio ju je James Cleverly, dosadašnji ministar vanjskih poslova.

David Cameron Suella Braverman i britanski premijer Rishi Sunak Foto: Afp

Sunakova stranka jako zaostaje za laburistima uoči izbora iduće godine i povratak Camerona u vladu sugerira da Sunak želi radije iskusnog i više centristički orijentiranog političara nego umirivati desno krilo stranke koje je podržavalo Braverman.

Pročitajte i ovo Spašavanje radnika zarobljenih u tunelu ne gube nadu 40 radnika ostalo zarobljeno u urušenom tunelu: "Spasioci pripremaju prolaz za bijeg..."

Braverman se prošli tjedan suprotstavila Sunaku neodobrenim člankom u kojem je optužila policiju da ima "dvostruke standarde" na prosvjedima, sugerirajući da je stroga protiv desničarskih prosvjednika, a blaga prema propalestinskim. Oporbena Laburistička stranka rekla je da je to raspirilo napetosti između propalestinskih prosvjeda i krajnje desnog protuprosvjeda u subotu kada je uhićeno gotovo 150 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene