Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika istraga u Škotskoj

Uhićena bivša premijerka: Na teret joj se stavljaju teške optužbe

Nicola Sturgeon
Nicola Sturgeon Foto: Afp
Bivša škotska premijerka Nicola Sturgeon uhićena je zbog optužbi za financijske malverzacije.

Nicola Sturgeon, bivša škotska premijerka uhićena je te se istražuje optužba za financijske malverzacije u Škotskoj nacionalnoj stranci.

Pročitajte i ovo Nicola Sturgeon ODLAZAK "Dosta joj je": Škotska premijerka podnijela je ostavku

Sturgeon je početkom travnja dala ostavku na mjesto prve ministrice i čelnice SNP-a. Bivša ministrica treća je osoba koja je uhićena u sklopu operacije Branchform koja se bavi optužbama da je stranka nenamjenski potrošila više od 600.000 funti donacija za kampanju.

Njezin suprug, Peter Murell, koji je obnašao dužnost izvršnog direktora SNP-a, uhićen je u njihovom domu u Uddingstonu u blizini Glasgowa 5. travnja. Murell je ispitivan gotovo 12 sati prije nego je pušten bez optužbe.

Pročitajte i ovo Humza Yousaf - 1 Meteorski uspon i jasan cilj Tko je novi škotski premijer Humza Yousaf? ''Mi ćemo biti generacija koja će ostvariti neovisnost"

Škotska policija im je pretresla kuću i dvorište, a po nalogu je pretresla i sjedište SNP-a, izuzevši kutije s dokumentima i kompjutere, prenosi Guardian.

Tadašnji rizničar stranke Collin Beattie, uhićen je i ispitan u sklopu iste istrage 18. travnja, no kao i Murell pušten je bez podizanja optužnice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene