Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvođač Bin Laden Group!

Najviši toranj na svijetu ići će kilometar u nebo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijarder iz Sudijske Arabije, princ Alwaleed bin Talal, objavio je plan o izgradnju najvišeg tornja na svijetu u blizini grada Jeddaha. Princ je već potpisao 1,23 milijarde dolara ugovor i izgradnji i to s Bin Laden Groupom.

Izgradnja tornja višeg od 1000 metara trebala bi trajati pet godina, a sam toranj bi trebao biti središte Kraljevskog grada kojeg saudijski princ planira izgraditi na periferiji Jeddaha.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjetski rekorder Ne gledaj dolje! Izbjegnite ovu zgradu ako imate slab želudac! Slika nije dostupna Kraljevski debakl Sudac ponizio saudijskog princa: 'Zbrkan si, nepouzdan, beznadan i jadan!'

'Nema sumnje da konstrukcija tornja u Jeddahu šalje političku, financijsku i ekonomsku poruku da se ovaj projekt ne smije podcijeniti', kazao je novinarima princ Alwaleed.

Jeddah Tower, u kojem će biti hotel, apartmani, luksuzni stanovi i uredi, dizajnirat će američka arhitektonska tvrtka Adrian Smith & Gordon Gill.

Princ Alwaleed, inače nećak saudijskog kralja Abdullaha, kazao je kako će Jeddah Tower dostići 1000 metara, no da je njegova prava visina za sada dobro čuvana tajna.

Najviši toranj na svijetu je trenutno 828 metara visok Burj Khalifa u Dubaiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene