Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Forbes objavio

Zuckerberg bogatiji od Jobsa i Murdocha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač Microsofta Bill Gates i dalje je, 17 godinu zaredom, najbogatiji Amerikanac, objavio je časopis Forbes.

Gatesovo bogatstvo procjenjuje se na 54 milijardi dolara, odnosno četiri milijarde više nego lani. Na drugom je mjestu investitor Warren Buffet, 'vrijedan' 45 milijardi, također četiri više nego prošle godine. Na trećem je mjestu, isto kao i 2009., osnivač Oraclea Larry Ellison čije bogatstvo iznosi nepromijenjenih 27 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Silvio Kutić, Mate Rimac top 100 Objavljena lista najbogatijih ljudi u regiji: Na prva tri mjesta Hrvati Slika nije dostupna Najbogatija žena na 10. mjestu Objavljena nova lista najbogatijih - Sve je duži popis ultrabogatih!

>> Ekskluzivno o Billu Gatesu: Sramežljiv i nedruštven genijalac!

U odnosu na popis 400 najbogatijih Amerikanaca recesijske 2009. godine, kada ih je čak 314 imalo smanjene prihode, ove godine takav su trend zabilježila samo 84 milijardera s liste. Najveće relativno povećanje bogatstva imao je vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg koji je više nego utrostručio svoju vrijednost, s dvije na 6,9 milijardi dolara te zauzima 35. mjesto na listi najbogatijih Amerikanaca.

No, Forbes ga je ujedno proglasio i 'najvrednijim' Amerikancem. Zanimljivo je i da je Zuckerberg bolje plasiran od Stevea Jobsa iz Applea, koji je 42. te medijskog mogula Ruperta Murdocha, koji je 'tek' 38. najbogatiji Amerikanac.

Najstariji tajkun na popisu je David Rockefeller stariji (95) s imovinom od 2,4 milijarde dolara. Na listi su 42 žene, a savezna država s najviše milijardera, 83, jest Kalifornija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene