Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika policijska akcija

BiH: Zbog organiziranog kriminala uhićeno 48 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje četrdeset i osam osoba umiješanih u organizirani zločin uhićeno je u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz pravosudnih i policijskih izvora u toj zemlji.

Glasnogovornik tužiteljstva Bosne i Hercegovine Boris Grubešić izjavio je tijekom dana kako ovo tužiteljstvo koordinira veliku policijsku akciju tijekom koje je pretraženo više od stotinu različitih lokacija. 'Operacija je izvedena u desetak gradova u cijeloj BiH uključujući Bijeljinu, Brčko, Doboj, Čelić, Odžak i Banju Luku', kazao je Grubešić dodajući kako je zaplijenjena veća količina oružja, vojne opreme i eksploziva ali i narkotika.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

Sve privedene osobe saslušavaju tužitelji koji nakon toga trebaju odlučiti za koliko njih će zatražiti određivanje pritvora. Operaciju na terenu izvode uglavnom pripadnici policije Republike Srpske uz potporu policajaca iz Federacije BiH i Brčkog. Privođenje 48 osumnjičenika novinarima je potvrdio i ministar unutarnjih poslova RS Stanislav Čađo.

>> U tijeku dosad najveća akcija bosanske policije

Čađo je kazao kako je riječ o pripadnicima više zločinačkih skupina koje su djelovale i u zemljama-članicama Europske unije. Ministar policije RS objasnio je kako je krajnji cilj operacije pronaći sve one koji se bave preprodajom oružja, vojne opreme i droge na crnom tržištu EU. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene