Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: SDS poziva na obranu digniteta RS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je sve političke stranke i političare iz Republike Srpske (RS) da nakon uhićenja Radovana Karadžića zajedno stanu u obranu digniteta RS-a, prenijeli su danas mjesni banjalučki mediji.

U medijima u Sarajevu i Zagrebu počeo je program sotonizacije Karadžića radi pripreme za predstojeće suđenje. Epiteti "koljač", "mesar" itd. obavezni su dekor svakog spominjanja njegova (Karadžićeva) imena, a sličnu retoriku koriste i pojedini diplomati u Sarajevu koji zaboravljaju na presumpciju nevinosti dok se ne dokaže drukčije, a jedini cilj im je da se dodvore sarajevskoj političkoj čaršiji", navodi se u priopćenju SDS-a.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Po tumačenju SDS-a "otvorene tvrdnje Harisa Silajdžića, Sulejmana Tihića i Zlatka Lagumdžije, kao i njihovih nekadašnjih mentora Richarda Holbrookea i Paddyja Ashdowna izravno ili neizravno povezuju suđenje Radovanu Karadžiću s budućnošću Republike Srpske".

"SDS zato poziva na jedinstven nastup stranaka iz Republike Srpske po ovom pitanju, kao i na izravno angažiranje institucija Republike Srpske u pripremi za predstojeće suđenje (Karadžiću)", dodaje se u priopćenju SDS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene