Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do idućih izbora

BiH: Komšić potvrdio da planira osnovati novu stranku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić potvrdio je kako priprema osnivanje nove političke stranke koja bi se trebala pojaviti do narednih općih izbora u toj zemlji 2014. godine.

'Radi se na tome', izjavio je Komšić za TV Federacije BiH (FTV) pojasnivši kako očekuje da mu se u osnivanju nove stranke pridruže 'svi oni koji žele da BiH bude normalna zemlja i da se u njoj krene u odlučan obračun s kriminalom'. 'Trebali bi biti spremni za sljedeće izbore inače sve to ne bi imalo smisla', kazao je Komšić.

Govoreći o razlozima zbog kojih je prije tri mjeseca podnio ostavku na dužnost potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) te istupio iz te stranke, Komšić je pojasnio kako je to rezultat razmimoilaženja sa stranačkim vrhom.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

>> Prihvaćena Komšićeva ostavka!

Kazao je kako u vrhu SDP-a nije bilo spremnosti na provedbu ustavnih promjena koje bi zajačile potpunu ravnopravnost svih građana ali ni za odlučnu borbu protiv korupcije.

'Da nisam sam istupio, sigurno bi me isključili', kazao je Komšić. Dodao je kako je zbog iznevjerenih obećanja danih biračima SDP i doživio pad potpore na proteklim lokalnim izborima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene