Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je Prigožin?

Biden se našalio o odnosu vođe Wagnera i Putina: "Da sam na njegovu mjestu..."

Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp
Američki predsjednik Joe Biden našalio se kako bi Vladimir Putin mogao otrovati vođu Wagnera zbog njegove prošlomjesečne pobune.

"Da sam na njegovu mjestu, pazio bih što jedem. Držao bih svoj jelovnik na oku", rekao je predsjednik SAD-a Joe Biden u četvrtak tijekom konferencije za medije u Helsinkiju.

Bidena su pitali treba li se zabrinuti da će ruski predsjednik Vladimir Putin poduzeti nove drastične mjere u ratu protiv Ukrajine nakon prošlomjesečnog pokušaja puča vođe Wagnera, piše Politico. Američki predsjednik odgovorio je da ne zna gdje je Prigožin niti kakav je njegov trenutačni odnos s Putinom te je u šali savjetovao Prigožinu da ostane u stanju pripravnosti zbog mogućeg trovanja.

Pročitajte i ovo Unutrašnjost aviona Strašni trenuci "Bilo je zastrašujuće! Kao u Matrixu, lebdjela je sekundu": Drama tijekom leta, četvero je putnika ozlijeđeno

"Ali, šalu na stranu, tko zna", nastavio je Biden.

"Ne znam, mislim da nitko od nas ne zna sa sigurnošću kakva je Prigožinova budućnost u Rusiji."

Pročitajte i ovo Eksplozija motora japanske rakete Niz kvarova VIDEO Eksplodirao motor japanske svemirske rakete: Već nakon jedne minute sve odletjelo u zrak

Prema izvješćima ruskih medija, Prigožin se sastao s Putinom u Kremlju nakon neuspješne pobune. Nije viđen u javnosti i otad je neuobičajeno tih na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Veliki intervju Putin dao ponudu Prigožinovim borcima i poručio: "Wagner ne postoji"

Putin ima povijest optužbi za trovanje političkih suparnika. Britanske vlasti tvrde kako je ruska vojna obavještajna služba otrovala bivšeg špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer 2018. godine, što je Rusija demantirala. Aleksej Navaljni, Putinov najistaknutiji politički suparnik, optužio je ruskog predsjednika da stoji iza njegovo zamalo smrtonosnog trovanja 2020., što je Kremlj također naknadno negirao. Ovog svibnja njemačka policija otvorila je istragu o navodnom trovanju dvojice ruskih oporbenjaka u Berlinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene