Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika stvar

Bicikli prodavaniji od automobila u 26 od 28 zemalja EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljiv statistički podatak stiže iz EU, a tiče se omjera prodaje bicikala i automobila.

U 26 od 28 država EU u 2012. godini prodano je više bicikala nego automobila, piše BBC.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Taj podatak najviše pokazuje trend pada prodaje automobila zbog ekonomske krize koja još nije prošla u Europi. Popularnost vožnje na biciklima "razlila" se izvan tradicionalnih "biciklističkih središta" u sjevernoj Europi kao što su Amsterdam i Kopenhagen.

Evo zašto se biciklizmu smiješi SJAJNA budućnost!

Po tom pitanju je Italija jedna od tipičnih država sa juga Europe gdje je u prošloj godini prodano 1,6 milijuna bicikala i 1,4 milijuna automobila. Godinu ranije je prodaja automobila u Italiji pala na razinu iz 1964. godine. Samo u Belgiji i Luksemburgu je prošle godine prodano više automobila nego bicikala. "Sve se više ljudi vozi biciklima. Djelom se to događa zbog ekonomskih razloga, a djelom jer je to 'u modi'", rekao je urednik portugalskog magazina za bicikliste Pedro Carvalho. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene