Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manjak uvjeta

Jedino mjesto za sjedenje je WC odijeljen samo zavjesom: Unutrašnjost podmornice nije predviđena za dulji boravak

Potraga za podmornicom - 3
Potraga za podmornicom - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Podmornica izgubljena u Atlantiku nije predviđena za dulji boravak - nema stolica, pa putnici sjede na podu, a savjetuje im se da ne jedu prije puta kako ne bi morali koristiti toalet, koji je odijeljen samo zavjesom.

Nestala podmornica Titan malo je plovilo dizajnirano da primi samo pet osoba na jedan dan - dva sata putovanja pod morem, nekoliko sati istražujući Titanic i dva sata povratka na površinu.

Prošle godine osnivač turoperatora OceanGate Expeditions pokazao je timu CBS-a unutrašnjost podmornice korištene za posjet olupini Titanica. Videozapis prikazuje malu komoru s prostorom otprilike veličine monovolumena.

Pročitajte i ovo Podmornica OceanGate - 1 Jezivo Postupno gušenje, hipotermija i napadaji panike: Posljedice koje ima zarobljavanje u podmornici su prestrašne

Nema stolica ni sjedala, a putnici sjede prekriženih nogu na podu, zbog čega se prije ulaska moraju izuti.

Za tako naprednu podmornicu unutrašnjost je poprilično gola i jednostavna, sa samo jednim gumbom i zaslonom na zidu. Ostatak operacija broda izvodi se na ručnom upravljaču, koji nevjerojatno sliči igraćoj konzoli sa šarenim tipkama.

Pročitajte i ovo Potraga za podmornicom - 1 Mjehurić nade Dramatična potraga za podmornicom: Čuli se zvukovi lupanja, zbog njih je proširena potraga

Postoji samo jedan mali WC u prednjem dijelu broda, koji je ujedno i najbolje sjedalo u kući, piše na internetskoj stranici OceanGatea, koja je u međuvremenu ugašena.

Dodano je da se tijekom korištenja toaleta postavlja zavjesa za privatnost i pojačava glazba. Preporučeno je da putnici ograniče svoju prehranu prije i tijekom ronjenja kako bi se smanjila vjerojatnost da će morati koristiti objekt.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene