Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosadašnji saveznici

Berlusconi: Gadafi više ne nadzire Libiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgleda da libijski čelnik Moamer Gadafi više nema kontrolu u zemlji, rekao je talijanski premijer Silvio Berlusconi, najutjecajniji Gadafijev saveznik u Europi.

'Imamo svježe vijesti od prije nekoliko minuta i čini se da Gadafi više ne nadzire stanje u Libiji', rekao je Berlusconi na političkom skupu u Rimu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova



Berlusconi, koji je do sada bio razmjerno suzdržan u osudi nasilja u Libiji, rekao je da bi pobune naroda u sjevernoj Africi mogle donijeti demokraciju i slobodu, ali i pokrenuti stvaranja 'opasnih središta islamskog fundamentalizam nekoliko kilometara od naših obala' i masovni egzodus izbjeglica.

'Zbog tog razloga Europa i Zapad ne mogu ostati promatrači u tom procesu a mi, prije svega, to ni ne možemo učiniti. Događaji posljednjih nekoliko tjedana utječu na naše trgovinske odnose, našu opskrbu energentima i našu vlastitu sigurnost', rekao je Berlusconi.

>> 'Do prekosutra bi svi trebali biti evakuirani iz Libije'

Italija održava snažne gospodarske veze s Libijom, bivšom talijanskom kolonijom koja osigurava oko 25 posto potreba Italije za naftom i pokriva 12 posto talijanskog uvoza plina. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene