Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jandroković: Krvavo se radi

'Do prekosutra bi svi trebali biti evakuirani iz Libije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nadamo se da će do prekosutra svi hrvatski državljani biti evakuirani iz Libije', rekao je danas ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Ministar Gordan Jandroković rekao je da je zrakoplov Trade Aira stigao u Zellu gdje je pokupio radnike Geofizike te da kreće prema Tripoliju. Taj bi zrakoplov trebao poslijepodne sletjeti u Hravtsku sa 90 do 100 Hrvata.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku

>> Iz Tripolija u Zagreb stiglo 40-ak Hrvata

>> 'Turci i Kinezi izvukli više Hrvata iz Libije nego sama Hrvatska'

Tada će u Kufri ostati 26 radnika Crosca koji će se sutra, najkasnije preksutra, drugim kanalima prevesti u Hrvatsku.

Ministar Jandroković je kritike upućene Ministarstvu u vezi s izvlačenjem Hrvata iz Libije nazvao lekcijama bezveznjakovića. 'Djelatnici Ministarstva, ali i veleposlanstva, krvavo rade kako bi na najsigurniji način i u najkraćem roku izvukli Hrvate iz Libije', dodao je.

Jandroković je rekao kako je u Libiji zatočeno još 6.000 državljana Europske unije, Amerike, Kine i drugih država te da se ne zna kada će ih se izvući. 'Mi se nadamo da će do preksutra svi Hrvati biti evakuirani izLibije', rekao je i dodao da su ponosni na sve što su napravili za hrvatske državljane u Libiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene