Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berlusconi će napuljsku krizu sa smećem rješavati i pomoću vojske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Silvio Berlusconi je u petak izjavio da će se osloniti na talijansku vojsku u provedbi njegovih planova za okončanje krize uzrokovano problemima u odvozu i odlaganju smeća u južnotalijanskom Napulju.

Berlusconi je čišćenje Napulja proglasio prioritetom svoje tri tjedna stare vlade nakon što su gomile smeća odloženog na gradskim ulicama počele odbijati turiste i ugrožavati zdravlje stanovnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem sa smećem Napulj: Demonstracije traju, Berlusconi kaže da je kriza gotova Slika nije dostupna Kriza oko zbrinjavanja otpada Prosvjedi u Napulju zbog novih odlagališta smeća

Njegovi planovi da otvori novo odlagalište izazvali su pobunu i nerede ljutitih stanovnika područja oko planiranog odlagališta no Berlusconi je rekao da se neće dati zastrašiti prosvjedima i da će protiv onih koji blokiraju odlagalište biti pokrenut kazneni postupak.

Također je branio i svoje prijedloge, objavljene 21. svibnja, da iskoristi vojsku u obrani odlagališta.

"Koristit ćemo nacionalne snage - vojsku", rekao je Berlusconi na drugoj sjednici svoje vlade održanoj u Napulju u samo tjedan dana kako bi pokazao svoju predanost rješavanju tog problema.

"Tko god se nada da ćemo odustati treba znati da smo uvjereni da država konačno mora učiniti što je potrebno".

Na ulicama Napulja gomila se smeća od prosinca prošle godine kada su sva odlagališta proglašena punima. Problem dodatno složenijim čini upletenost lokalne mafije ""Camorre" u poslove nelegalnog odlaganja otpada za talijansku industriju.

Berlusconi je branio svoj paket mjera koje je njegova vlada prihvatila prije tjedan dana. Jedan dužnosnik vlade u petak je rekao da bi vojnici uskoro mogli preuzeti nadzor i nad centrima za gospodarenje otpadom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene