Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nude tablete i terapiju

Klinika pod istragom jer liječi homoseksualnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U španjolskoj Barceloni nalazi se klinika, koja nudi tretman za liječenje homoseksualnosti. Zbog toga se nalazi pod istragom, priopćila je vlada regije Katalonije.

Poliklinika 'Tibidabo' navodno nudi tablete i psihijatrijsku terapiju za pomoć u liječenju homoseksualnosti. Liječiti se uglavnom dolaze sljedbenici određenih religija koji vjeruju da homoseksualnost nije u skladu sa njihovom vjeroispovijesti.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

'Istraga u toj klinici je otvorena. Mi ne smatramo homoseksualnost bolešću. Klinika bi se mogla suočiti s kaznom ako se navodi pokažu istinitima', rekla je glasnogovornica Odjela za zdravstvo Vlade Katalonije.

Homoseksualnost je u Španjolskoj ozakonjena 1979. godine i to nakon smrti diktatora Francisca Franca. U njegovo su vrijeme homoseksualci završavali u posebnim zatvorima, piše Yahoo news. 2005. godine španjolski je Parlament donio zakon o istospolnim brakovima, koji predviđa i usvajanje djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene