Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas objavljuje planove

Obama u Liberiju šalje 3000 vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U epidemiji ebole dosad je život izgubilo više od 2400 ljudi. Najgore su pogođene zapadnoafričke države Sierra Leone, Liberija i Gvineja.

Američki predsjednik Barack Obama u utorak će objaviti planove o slanju 3000 vojnika u Liberiju kako bi pomogli u borbi protiv virusa Ebole, izvijestile su američke vlasti, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin "Neće proći nekažnjeno" Snažan udarac iz Moskve: 500 ljudi završilo je na ovom popisu, među njima i bivši predsjednik Joe Biden BRUJANJE AMERIČKIH MEDIJA VIDEO Biden opet šokirao sve prisutne: Zabunom rekao da mu je sin poginuo u ratu u Iraku

Američki dužnosnici kazali su da je cilj inicijative protiv ebole uvježbati 500 zdravstvenih radnika tjedno, izgraditi 17 zdravstvenih objekata sa oko 100 kreveta, osigurati zajedničko zapovjedništvo sa sjedištem u Monroviji u Liberiji radi koordiniranja pomoći između SAD-a i međunarodne zajednice, rasporediti kućne zdravstvene setove tisućama kućanstava i provesti kampanju u kućama i zajednicama kako bi se lokalno stanovništvo uvježbalo u tome kako se nositi s pacijentima.

Opasan virus: Vijeće sigurnosti UN-a održat će hitan sastanak zbog epidemije

Podsjetimo, u ovoj epidemiji ebole dosad je život izgubilo više od 2400 ljudi. Najgore su pogođene zapadnoafričke države Sierra Leone, Liberija i Gvineja. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene