Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnik UN-a upozorava

Gas 'do daske' vodi nas u propast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon izrazio je u Ženevi krajnju zabrinutost zbog ubrzanja klimatskog zatopljenja.

Upozorio je da 'svijet srlja u propast' i pozvao na hitan napredak u pregovorima o svjetskoj klimi. 'Noga nam čvrsto pritišće gas i srljamo u propast', rekao je Ban na 3. konferenciji UN-a o klimi koja od početka tjedna traje u Ženevi. Glavni tajnik UN-a se vratio s Arktika gdje se osobno uvjerio u posljedice klimatskih promjena. 'Godinama se znanstvenike optužuje da su paničari. Pravi paničari su oni koji govore da si ne možemo dozvoliti akciju za klimu jer to usporava gospodarski rast', rekao je Ban i zaključio da klimatske promjene mogu izazvati masovnu katastrofu.

Pročitajte i ovo Prosvjed Izraelaca ispred zgrade UNRWA-e u Jeruzalemu Nakon niza prosvjeda U Jeruzalemu zapaljena zgrada UN-ove agencije: "Životi osoblja UN-a došli su u ozbiljnu opasnost" Slika nije dostupna 'Prije nego bude kasno' Glavni tajnik UN-a poziva Gbagba da prepusti vlast

>> Ban Ki-moon: Imam kariznmu i svoj stil vodstva

Ban Ki-Moon pozvao je na hitan napredak u pregovorima u klimi. Pregovori u Kopenhagenu u prosincu približavaju se i vrlo je malo vremena preostalo da se 'riješe neka od najkompleksnijih pitanja', rekao je glavni tajnik UN-a i naglasio: 'Treba nam hitan napredak'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene