Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Busha cipelom

Irački atentator na Busha: 'Učinio bih to opet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački novinar koji je Georgea Busha gađao cipelom izjavio je da bi to učinio opet kad bi dobio priliku. Prije dva dana izašlo je priopćenje iračkog premijera u kojem stoji da se Zaidi ispričava što je Nuria al-Malikia osramotio pred cijelim svijetom.

Tada je shvaćeno da se novinar ispričava Bushu, no izvor blizak istrazi kaže kako se Muntadar al-Zaidi ispričao samo Nuriju al-Malikiju, prenosi press online.  

Pročitajte i ovo Damir Matković Novinar i urednik Preminuo Damir Matković, legenda televizijskog novinarstva Umro Terry Anderson Terry Anderson "Neki od njih su bili zli i psihopati": Umro novinar koji je sedam godina bio talac u libanonskom građanskom ratu

'Rekao je kako ne žali što je bacio cipele na Georgea Busha i dodao je kako bi to učinio opet da ga vidi, jer su Busheve snage ubile mnogo iračke djece', dodaje spomenuti izvor. Kako izvor nastavlja, Zaidi je istražnom sudcu rekao kako je njegova meta bio Bush, a ne Al-Maliki koga poštuje. 

>> Novinar se ispričao za napad na Busha

>> 'Oslobodite novinara Montazera al-Zaidija'

>> VIDEO: Busha novinar gađao cipelom

'Ta isprika nije prava. Ukoliko vlada želi ispriku moraju ga najprije osloboditi kako bi to mogao uraditi slobodno, a ne pod pritiskom', rekao je Zaidijev brat Udaj.

Al-Zaidi, koji je 14. prosinca na konferenciji za novinare Busha gađao cipelama i nazvao ga psetom, trenutačno se nalazi u zatvoru, gdje čeka suđenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene