Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubavni jadi

Australski doktor zbog Hrvatice ostao bez 3,5 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australskog doktora Neila Wallmana za 3,5 milijuna dolara 'opelješila' je, kako se čini, Hrvatica.

Usamljeni Wallman iz Gosforda nakon razvoda je platio 200.000 dolara agenciji za pronalazak partnera kako bi upoznao Liliy, plavušu australsko-kineskih korijena, koja ima veze s Hrvatskom. Nekoliko dana kasnije počeli su razgovarati o braku. Doktor je agenciji platio još 100.000 dolara kako bi im oni organizirali vjenčanje i medeni mjesec.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Tjedan dana nakon toga, Lily ga je tražila i dobila 200.000 dolara koji su trebali pomoći njezinom ocu da dođe do novca iz Hrvatske.

Nakon 18 mjeseci, dr. Wallman bio je siromašniji za dva milijuna dolara, a agencija je, kako pišu australski mediji, kupovala vrijedne nekretnine s tuđim novcem.

Bankrotirani doktor progovorio je javno o prevari kojoj je bio podvrgnut i okrivio agenciju za pronalaženje partnera koja ga je spojila s Lily. Kaže da je ukupno izgubio 3,5 milijuna dolara. 'Kao osoba koja ima povjerenje prema drugima, teško mi je povjerovati da ima ovakvih ljudi', rekao je. 'Sada preživljavam, ali to se razlikuje od onoga što sam planirao prije nekoliko godina', objašnjava Wallamn.

>> Ni zatvor ni bolnica nisu ga spriječili: Obećavao im vjenčanje i prevario ih za 600.000 kuna

'Dr. Wallman je bio ranjiv i laka meta, čije je milijune nečasnim mjerama uzela Hearts United agencija', rekao je sudac Vrhovnog suda Michael Pembroke.

'I vi ste samo čovjek', rekao je sudac o novcu koji je doktor uplatio agenciji i prijateljstvu sa suradnikom agencije Paulom Mladenisom. 'Paul je veoma uvjerljiv. Ja nisam bio sumnjičav. Bili smo najbolji prijatelji', rekao je doktor o Mladenisu kojeg poznaje četiri godine.

Ispričao je kako je bio zadivljen ženom koju je upoznao i koju su mu predstavili kao Lily Bolivique. Nekoliko dana kasnije, agenciji je uplatio 100.000 dolara za 'VIP paket', koji pokriva troškove u slučaju vjenčanja s Lily. Troškovi su se odnosili na organizaciju vjenčanja i medeni mjesec, pojasnio je Mladenis.

Nakon nekoliko tjedana Lily je nestala, prvo u Melbourne kako bi posjetila bolesnog oca, a onda u Hrvatsku kako bi preuzela navodne očeve milijune pomoću 200.000 dolara koje je dobila od doktora.

Tijekom sljedećih 18 mjeseci, doktor je platio još dva milijuna dolara, prvo da pomogne Lily, a onda da je pronađe, i naposljetku Mladenisu da je pronađe pomoću srpske odvjetničke firme. Tek je ljetos doktor prihvatio da je prevaren i da vjerojatno Lily više neće vidjeti.

Sudac Pembroke kazao je kako je Lily 'nerješen misterij'. 'Da budem iskren, ona je mogla biti plaćena marioneta koja je, nakon što je obavila svoj posao, nestala. Svoj je novac dobila', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene