Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevario desetke žena

Ni zatvor ni bolnica nisu ga spriječili: Obećavao im vjenčanje i prevario ih za 600.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono čega se nisu sjetili holivudski redatelji, sjetio se fatalni David.

Nije riječ o filmskom scenariju, već smišljenoj prevari desetaka žena kojima je obećao brak, a zauzvrat tražio novac. No ipak, nakon prikupljenih više od 600 tisuća kuna, dočekao ga je zatvor.

Pročitajte i ovo Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata

Vjenčanog prstena nisu vidjele. Pozivnice se nisu tiskale. Vjenčanice se nisu isprobavale. 'Obećao mi je vjenčanje. Mislim da je svaku curu time namamio i osigurao se', ispričala je Karolina Pavlikova. Razmišljajući o vjenčanju, lakovjerne žene u njegovim su rukama ostavile više od 600 tisuća kuna. Radilo se tu o iznosima 25.000 kuna, 10.000 kuna, 180.000 kuna i 120.000 kuna.

Prije godinu dana, završio je u lisicama. No, ne zadugo. Pretvarajući se da je duševni bolesnik, skrio se u mentalnu instituciju. No, posao je nastavio. 'Posuđivao je puno novca od različitih pacijenata s različitih odjela', ispričao je prevareni Pavel Jaroš.

Tad je stigla presuda. 4 i pol godine zatvora. Zatvor je uspio odgoditi, no prevare nisu prestale. 'Uzeo je novac od mog sina i njegove djevojke. Na kraju sam saznala da je krao i od mog susjeda', ispričala je prevarena žena. 'Kako sam imala njegovu odjeću, mislila sam da će novac donijeti kad se vrati po stvari. Ali, nikada se nije pojavio', rekla je druga žrtva.

No, pojavio se u zatvoru. Kazna mu je produžena na 8 i pol godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene