Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od Australije

Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Australija je potpisala rekordan ugovor o isporuci oklopnih vozila Njemačkoj.

Australija je u četvrtak potpisala ugovor o izvozu više od stotinu oklopnih vozila u Njemačku, što se opisuje kao najteži ugovor australske obrambene industrije u povijesti.

Prema ugovoru njemački proizvođač oružja Rheinmetall izrađivat će nosače teškog oružja Boxer u svojoj tvornici u istočnoj australskoj državi Queensland. Vozila će potom biti izvezena za korištenje njemačkoj vojsci.

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha"

Sporazum je odobren u njemačkom parlamentu, nakon što je australski premijer Anthony Albanese nazočio potpisivanju načelnog ugovora između Njemačke i Australije tijekom svoga posjeta Berlinu u srpnju.

Ugovor, koji će australskom gospodarstvu donijeti više od milijardu australskih dolara (605 milijuna eura), osigurat će više od 600 izravnih radnih mjesta, a još više kad se ubroji opskrbni lanac, rekao je Albanese.

Australski ministar obrane Richard Marles rekao je da je ovaj ugovor najveći vojni izvozni sporazum u povijesti zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija krim istraživanje Teška nesreća: U naletu vozila jedna osoba poginula, vozač uhićen

"Izrada i izvoz oklopnih nosača teškog oružja Boxer njemačkoj vojsci naglašava jačanje odnosa naših dviju zemalja", rekao je u izjavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene