Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaraženi svinjskom gripom?

Australija: 19 osoba podvgrnuto testiranju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetnaest osoba za koje se sumnja da bi mogle biti zaražene novim virusom svinjske gripe, podvrgnuto je testiranju u Australiji, a vlasti te zemlje pokušavaju kontaktirati još 300 ljudi koji su također možda mogli biti izloženi virusu.

Pet stanovnika Sydneya vratilo se iz Meksika, SAD-a i Kanade s blažim simptomima gripe, zbog čega su im liječnici uzeli briseve kako bi se ustanovilo jesu li zaraženi svinjskom gripom, izjavio je glasnogovornik ministarstva zdravstva Nicola Roxon.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Pune ambulante - 1 Pozivaju na cjepljenje Zdravstveni sustav pod opterećenjem: Ambulante pune pacijenata oboljelih od korone, gripe i hripavca

>>WHO: Svinjska gripa više se ne može zaustaviti

Četrnaest ih je testirano u državi Queensland gdje je premijerka Anna Bligh već pokrenula vladin izvanredni pandemijski plan. 'U ovome trenutku nema razloga za paniku, no samo želimo pokazati da smo spremni', rekla je.

Preostalih 300 osoba koje vlasti pokušavaju kontaktirati mogli su biti izloženi virusu nakon povratka s putovanja u Novi Zeland zrakoplovom kojim je u Australiju stigla skupina učenika i njihovih nastavnika sa simptomima gripe. Australska vlada u ponedjeljak je pojačala nadzor na granicama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene