Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznati španjolski sudac

Assangeov odvjetnički tim će voditi Baltasar Garzon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati španjolski sudac Baltasar Garzon vodit će odvjetnički tim utemeljitelja Wikileaksa Juliana Assangea, objavila je ta internetska stranica.

Assange se od prošlog mjeseca nalazi u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu, jer traži azil u toj zemlji nakon što je izgubio pravnu bitku protiv zahtjeva za njegovim izručenjem Švedskoj zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Pročitajte i ovo Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj" Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će"

>> London: Policija pozvala Assangea da se javi u postaju

Garzon, koji je najpoznatiji po izdavanju međunarodnog uhidbenog naloga za bivšim čileanskim diktatorom Augustom Pinochetom 1998. godine, nedavno se susreo s Assangeom u veleposlanstvu kako bi razmotrili pravnu stregiju, stoji u priopćenju kojeg je objavio Wikileaks.

Cilj je obraniti 'kako WikiLeaks tako i Juliana Assangea od zloupotrebe procesa te ogoliti arbitrarne i vansudske poteze međunarodnog financijskog sustava'.

Garzon će također nastojati pokazati kako su 'tajni američki postupci protiv Juliana Assangea i WikiLeaksa kompromitirali i kontaminirali druge pravne postupke uključujući i proces izručenja'.

WikiLeaks i Assange razbjesnili su SAD objavom tisuća tajnih američkih diplomatskih bilješki.

Garzon je u veljači u Španjolskoj optužen da je kao istražni sudac naredio prisluškivanje razgovora odvjetnika njihovih klijenata. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene