Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Armenija: Serž Sarkisjan pobjednik predsjedničkih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborno povjerenstvo objavilo je da je armenski premijer Serž Sarkisjan pobijedio na jučer održanim predsjedničkim izborima. Oporbene stranke pripremaju prosvjede u glavnome armenskom gradu Erevanu nakon što su se žalili da izbori nisu bili regularni.

Sarkisjan je osvojio 52,9 posto glasova, rekao je glasnogovornik izbornog povjerenstva Garigen Azarian. Najveći Sarkisjanov rival, oporbeni čelnik i bivši predsjednik Levon Ter-Petrosjan osvojio 21,5 posto, dok je Artur Bagdasarijan, bivši predsjednik parlamenta, osvojio 16,6 posto glasova.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

Ter-Petrosjan, prvi armenski predsjednik zemlje nakon što je ona postigla neovisnost od Sovjetskog Saveza, smatra se pravim pobjednikom izbora te je uložio žalbu zbog kršenja zakona, odnosno prijevara tijekom predizborne kampanje i tijekom održavanja samih izbora. On je, zajedno sa svojim suradnicima, za danas u Erevanu najavio prosvjede. 

Ocjenu o pravilnosti izbora trebali bi objaviti i pripadnici
Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.

I prethodne izbore u Armeniji obilježili su prosvjedi zbog izbornih prijevara. Promatrači smatraju kako će novi val prosvjeda biti svojevrstan test za stabilnost zemlje, koju još od 1990. potresaju politička previranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene