Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinama mučio djevojke

Monstrum pronađen mrtav u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ariel Castro, clevelandski vozač autobusa, koji je bio osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu jer je oteo, zatočio i mučio tri mlade žene, pronađen je mrtav u zatvoru u Orientu, u saveznoj državi Ohio u kojem je služio kaznu.

Ariela Castra (53), koji je bio u izolaciji od drugih zatvorenika, pronašlo je osoblje u utorak navečer pri obilsku zatvorenika, rekla je glasnogovornica ustanove, Jo Ellen Smith. Pronađen je obješen, a nikakve dodatne pojedinosti nisu objavljene.

Amanda Berry (27), Gina deJesus (23) i Michelle Knight (32) su nestale u zapadnom Clevelandu između 2002. i 2004. otkrivene su i oslobođene 6. svibnja 2013. nakon što su susjedi čuli Berryne pozive za pomoć iz Castrove kuće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otete kao djevojčice VIDEO PRVI INTERVJU žena koje su tražili 10 godina! Slika nije dostupna Dramatičan AUDIO zapis Na vidjelo izlaze bizarni detalji desetogodišnje otmice djevojaka

>> VIDEO Ovdje su godinama lancima držane i mučene otete djevojke

Tri žene su bile vezivane lancima ili konopom i bile izgladnjivane, tučene i seksualno zlostavljane, prema sudskim dokumentima i policijskom izvješću. Berry je prema analizi DNK u zatočeništvu rodila kćer koja sada ima 6 godina, a otac joj je Castro.

Sudac Michael Russo Castra je opisao kao osobu koja pati od "ekstremnog narcisizma" te kazao kako je riječ o toliko ekstremnim zločinima da bivši vozač školskog autobusa ne bi nikada smio izaći iz zatvora.

Castro je tijekom završne izjave na sudu naizmjence iskazivao prkos i ispričavao se, no nije pokazao nikakvo kajanje. Unatoč tomu što je kazao kako mu je žao zbog nedjela što ih je počinio, istaknuo je kako "nije monstrum".

On je bio osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti pomilovanja te na još 1000 godina zatvora, kao jamstvo da nikada neće izaći iz zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene