Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvalili se na Twitteru

Anonymousi srušili stranicu CIA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoznatija hakerska skupina Anonymousi srušili su internetsku stranicu CIA-e.

Danas su Anonymousi, osim stranice predsjednika Ive Josipovića, odlučili srušiti još jednu. Pala je web stranica Američke obavještajne službe CIA.

>> Josipović odgovorio Anonymousima: Piratstvo je potrebno onemogućiti

>> Anonymousi srušili stranicu predsjednika Josipovića i najavili nove napade!

S tim su se pothvatom Anonymousi pohvalili na Twitteru. Još nisu kazali zašto su to učinili, ali odgovor vjerojano nećemo čekati dugo. Anonymousi su objavili kako su hakirali i Dutch Telecom te Mexico Mining Company.

Nekoliko dana prije CIA-e, meta hakera bio je FBI koji su snimala, a na nternetu objavili telefonski razgovor u kojem agenti FBI-a i Scotland Yarda pričaju o uhićenjima hakera. Autentičnost razgovora potvrdio je i FBI-a.

>> Hakeri napali Foxconn i ukrali važne podatke!

Podsjetimo, danas Anonymousi imaju pune ruke posla. Hakirali su i Foxconn te ukrali važne podatke. Hakeri su kazali kako koristeći podatke koje su ukrali svatko može poslati zahtjev Foxconnu za lažnim narudžbama – dakle, netko bi iz svoje sobe mogao poslati zahtjev za isporukom velikog broja računalnih komponenata u ime Applea, IBM-a, Intela ili Della.

Hakeri kažu da je računalna mreža Foxconna zaštićena 'prikladnim Firewallom', no oni su ga ipak uspjeli uspješno zaobići te su se tijekom nekoliko dana uspjeli dokopati vrlo važnih podataka, a zbog toga su i neki Foxconnovi serveri nedostupni već nekoliko nekoliko dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene